Pelletkachel Keuze

Pelletkachel Vermogen Keuze

Pelletkachel Keuze

Bij de aanschaf van een pelletkachel moeten er een aantal keuzes gemaakt worden voordat de juiste pelletkachel geselecteerd kan worden. Om de juiste keuze te kunnen maken dienen er een aantal antwoorden gevonden te worden op specifieke vragen. De vragen zijn gebaseerd op uw wensen en uw eisen pakket.

De vragen welke gesteld moeten worden zijn in verschillende lagen opgebouwd en bestaan per laag uit verschillende stappen. Hieronder zijn de vragen, trapsgewijs uitgeschreven en dienen als een leidraad en niet als dwingend advies.

Soort pelletverwarming ?

Gebaseerd op uw wensen en eisen pakket kunt u kiezen uit verschillende manieren van pelletverwarming. Bepaal hieronder welke methode uw wenst en zoek in de bewuste catagorie uw pelletkachel als beste optie.

Wilt u lokaal verwarmen middels warme lucht 

Kies "Lokale lucht kachel"

Wilt u meerdere ruimtes verwarmen middels warme lucht

Kies "Kanalisatie /  lucht kachel"

Wilt u Centrale verwarming middels kachel in de woonkamer

Kies "CV Pellet Moederhaard"

Wilt u Centrale verwarming middels ketel in b.v.  Garage of bijkeueken

Kies "CV Pelletketel"

Welk vermogen is er nodig ?

Hieronder kunt u een aantal stappen vinden welk u kunnen helpen om het vermogen van uw pelletkachel te bepalen.

Stap 1:

Hoe groot is het te verwarmen oppervlakte

Wat is de oppervlakte / inhoud van de ruimte welke u wilt gaan verwarmen.

Stap 2:

Hoe goed is de ruimte geïsoleerd

De isolatie van de ruimte is een belangrijke factor of de pelletkachel het naar wens gaat verwamen. Een slechte isolatie van de ruimte kan ervoor zorgen dat uw pelletkachel het niet of net wel kan verwarmen. Ondanks dat de specificatie aangeeft dat het vermogen toereikend is voor uw ruimte kan de isolatiegraad ervoor zorgen dat het vermogen niet genoeg is. Als een pelletkachel te laag in vermogen wordt gekozen, ten aanzien van de ruimte,  dan zal de kachel veelvuldig op de hogere standen moeten branden om de gewenste temperatuur te bereiken. Dit geeft het effect dat de kachel meer geluid zal maken. Het is dus van het uiterste belang om bij de aanschaf de juiste factoren zorgvuldig te wegen !

Stap3:

Hoofd- of bij verwarming

Of de kachel hoofd- of bijverwarming wordt is nogal bepalend voor het vermogen. Als de pelletkachel als bijverwarming moet dienen en in hoofdzaak voor sfeer en comfortabele warmte moet zorgen wordt het vermogen meer ondergeschikt aan andere eisen en wensen dan wanneer het hoofdverwarming moet worden. 

Stap 4:

Functie van de ruimte

Bij de functie van de ruimte moet u meer denken aan of het gaat om een woonverblijf of hobby- en/of schuur funktie van de ruimte. In het laatste geval is het niet altijd nodig om de ruimte naar 20  graden te brenegen. In dat geval kan er ook voor iets minder vermogen gekozen worden.

Design van de pelletkachel ?

Zodra er antwoorden zijn gevonden op bovenstaande vragen kan de derde fase van het selectie proces "Pelletkachel" beginnen. De antwoorden welke nu gevonden moeten worden zijn meer van cosmetische en financiele aard.

Stap1:

Welk design past bij uw interieur.

Klassiek - strak - nostalgisch -klein - groot of smal

Stap 2:

Welke kleur kachel moet het worden

Wordt het rood - zwart - wit - brons - geel - grijs etc.

Stap 3:

Welke budget is er te besteden

Wat is uw budget dat u wilt besteden aan de pelletkachel.

 

De Pelletkachel Beslissing

Nadat u zorgvuldig door alle vraagstukken bent gelopen en er antwoorden zijn gevonden, kan er gekozen worden. Soms heeft dat geleid tot langdurig wikken en wegen of discussies opgeleverd maar u bent er bijna. Nu alleen nog even bestellen en het genieten en besparen kan beginnen.

Succes ! 

Aanbieding

© 2016 - 2019 Pelletkachel Lemmer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel